Om Kunden

The Well er det største og mest populære velværesenteret i Skandinavia. Kun noen få kilometer utenfor Oslo kan gjestene nyte en verden av velværebehandlinger, oppleve unike baderitualer som aufguss og Rhassoul, eller bare tilbringe en dag i badstuen eller bassenget.

Industri: Helse, velvære og trening

Kundens Utfordring

Returnerende kunder er en av de mest verdifulle ressursene for de fleste virksomheter. For å øke antallet returnerende kunder til The Well's splitter nye hotell, trengte de et moderne, kundesentrisk og nettbasert bookingsystem. Systemet skulle spare telefontid for både kundene og virksomhetens kundeserviceteam. Målet var å flytte hele bookingprosessen online, med minimal involvering fra kundeserviceteamet og øke suksessraten for gjenkjøp fra kundene.

Våre Tjenester

Vi benyttet Microsoft Azure som sky-vert for alle applikasjonene som var en del av prosjektet. Umbraco CMS ble brukt for å gi kunden mulighet til rask og enkel redigering av innhold på nettstedet.

Web App Utvikling

Utvikling av skreddersydd programvare

Kvalitetssikring (QA) og testing

Resultatene

Integrering med eksternt hotelladministrasjonssystem: Clock PMS ble integrert for sømløs administrasjon av hotellbestillinger.

Integrering med BRP-systemet: Forbedret administrasjon og kundeservice gjennom effektiv systemintegrasjon.

Integrering med Adyen betalingssystem: Støtte for kredittkort, gavekort og Vipps mobilbetaling for en smidig betalingsopplevelse.

Responsiv frontend-design: Mobilvennlig design med et omfattende bestillingsskjema som tillater full personalisering av hotell- og SPA-opphold.